Izbor restorana i keteringa za svadbu

Izbor restorana i keteringa za svadbu

Izbor restorana i keteringa za svadbu

Izbor restorana, keteringa ili sale za svadbe zavisi pre svega od broja gostiju i od vaših mogućnosti. Svadbenu svečanost do 80 zvanica preporučljivo je organizovati u nekom od restorana, dok veće svadbene svečanosti možete organizovati u nekoj od posebno opremljenih sala za venčanja.

Ukoliko planirate da se venčate u toploj letnjoj noći, svakako razmislite o romantičnim poluotvorenim šatorima i keteringu.

Zavisno od veličine vaše svadbene svečanosti i broju zvanica, biće potrebno rezervisati restoran, salu za venčanje ili šator i ketering.

Za veća venčanja potrebno je izvršiti pripreme i rezervacije i 12 meseci ranije. Velika potražnja za slobodnim terminima počinje dolaskom lepših i toplijih dana, nakon posta, jer se tokom posta i verskih praznika ne organizuju venčanja.

Valja napomenuti da je potražnja za mestima za svadbenu svečanost prilično velika ako je reč o svečanostima za više od 150 ljudi, jer takvih sala nema mnogo, a neretko su rezervisane i po godinu dana unapred. Nikako vam ne preporučujemo mesto za svadbu u kojem niste bili na nekoj svadbenoj svečanosti, osim ako vam ga nije preporučio neko ko je na tom mestu imao vlastitu svadbenu svečanost.Prilikom rezervacije vodite računa o rasporedu i broju mesta za stolovima. Pretpostavljamo da ste napravili popis zvanica i da znate njihov približan broj. Ne zaboravite da dodate desetak mesta za muzičare, fotografe i slične goste. Standardni svadbeni meni i piće naplaćuju se najčešće po zauzetom mestu, a cena varira od ugostitelja do ugostitelja, i kreće se od 15-45€ po osobi.